Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Модернізація обладнання дозволяє енергоблокам ЗАЕС навіть в жару нести навантаження близьке до номінального

Модернізація обладнання дозволяє енергоблокам ЗАЕС навіть в жару нести навантаження близьке до номінального
27 Чер 2019 09:48 | Новини Нікополя

Влітку коефіцієнт корисної дії турбоустановки енергоблоку падає. Чим вище стає температура води в ставку-охолоджувачі, тим більше знижується потужність енергоблоку. Заміна конденсаторів дозволяє енергоблокам ЗАЕС навіть в жару нести навантаження близьке до номінального, що збільшить виробіток електроенергії.

У зв’язку з підвищеними температурами повітря раніше Запорізька АЕС була вимушена знижувати потужність. Сьогодні, коли на третьому і четвертому блоках ЗАЕС встановлені нові конденсатори турбіни, навіть в жару, коли температура охолоджувальної води доходить до 33 градусів, ці блоки несуть навантаження по 970 мегават. У порівнянні з ними перший енергоблок станції при тій же тепловій потужності реактора, але із старим конденсатором несе навантаження 910 мегават. Установка нових конденсаторів на двох енергоблоках станції в період літнього температурного максимуму дає надбавку близько ста мегават електроенергії.

«Зараз йде заміна конденсатора турбіни на другому енергоблоці. Програма модернізації дозволить енергоблокам ЗАЕС навіть в жаркий період нести навантаження, близьке до номінального», – підкреслив головний диспетчер Запорізької АЕС Ілля Захаров.

Оставить комментарий

avatar
250