Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Не паліть листя та бадилля – це шкодить людині і довкіллю!

Не паліть листя та бадилля – це шкодить людині і довкіллю!
22 Лют 2023 11:15 | Новини Нікополя

З настанням весни люди починають активно збирати опале листя та спалювати його, навіть не замислюючись над тим, якої шкоди це завдає здоров’ю та довкіллю. Щороку лікарі попереджають про ризики для організму людини, а екологи б’ють на сполох, адже це призводить до забруднення повітря, води та ґрунту, а також – зникнення певних видів тварин.

Навесні несвідомі мешканці міста починають спалювати листя, суху траву та інші рослинні рештки. Такі дії завдають значної шкоди людині та навколишньому середовищу. Спалювання рослинних відходів та опалого листя небезпечне ще й тим, що може перерости у неконтрольоване горіння. А це, в свою чергу, може призвести до пожежі.

Варто зазначити, що при згорянні рослинних решток з димом вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людини речовин. А під час тління листя чи бадилля у повітря надходить бензопірен, що здатний викликати у людини ракові захворювання. Крім того, ці речовини впливають на органи дихання, сприяють виникненню респіраторних захворювань, катарів верхніх дихальних шляхів, ларингіту, бронхіту та пневмонії.

Оставить комментарий

avatar
250