Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Переохолодження- це небезпечно !

Переохолодження- це небезпечно !
16 Січ 2023 08:55 | Новини Нікополя

Переохолодження – проблема, з якою взимку може зіткнутися кожен. Будьте готові вирішити її своєчасно, без наслідків для здоров’я.

Переохолодження (гіпотермія) характеризується сильним падінням температури тіла, яке спричиняє негативні зміни стану організму. Воно призводить до порушення нормальних процесів обміну речовин і зниження здатності організму поповнювати втрати тепла. Організм може переохолодитися, якщо він втратить набагато більше тепла, ніж виробляє, що відбувається зазвичай при тривалому перебуванні людини на холоді. Особливо часто це відбувається при міцних морозах у поєднанні з підвищеною вологістю повітря та сильним вітром.

Організм людини здатний підтримувати температуру тіла на відносно сталому рівні. Її відхилення від середнього рівня (37 градусів) на 2-2,5 градуса призводить до виражених порушень фізіологічних функцій.Переохолодження знижує „боєздатність” імунної системи. Наслідки втрати внутрішнього тепла (гіпотермії) ведуть до різних захворювань: тонзилітів, фарингітів, бронхітів, артритів, радикулітів. Якщо людина постійно переохолоджується, то втрапити з простудою, з ускладненнями – велика вірогідність.

Оставить комментарий

avatar
250