Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Пенсійний фонд інформує про зміни з 1 грудня 2022 року

Пенсійний фонд інформує про зміни з 1 грудня 2022 року
18 Лис 2022 08:35 | Новини Нікополя

З 1 грудня зросте прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність. У зв’язку з цим чи передбачено перерахунок пенсійних виплат?

Щороку в Україні у Державний бюджет закладається розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. З 01 грудня 2022 року прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, становитиме 2093 грн. І щоразу, як тільки зростає цей показник, проводиться перерахунок складових пенсійних виплат, що базуються на розмірі прожиткового мінімуму, а це: мінімальна та максимальна пенсії за віком, підвищення, надбавки. Отже мінімальний розмір пенсії за віком — 2093 грн, максимальний — 20930 грн.

Також перерахунку підлягають:

– доплата за понаднормовий стаж, передбачений Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (для пенсіонерів, які не працюють); – пенсія за особливі заслуги відповідно до Закону України “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною”; – доплати згідно із законами України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та “Про жертви нацистських переслідувань”; – щомісячна державна адресна допомога особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій. Буде перерахована й надбавка до пенсії, призначена відповідно до Закону України “про донорство крові та її компонентів”. Підкреслю, що ця надбавка залежить від розміру загального показника прожиткового мінімуму на одну особу — 2589 грн. У розрахунку на місяць надбавка становитиме 258,90 грн (2589 грн х 10%).

Оставить комментарий

avatar
250