Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Увага, гриби! Як вберегтися від отруєння грибами

Увага, гриби! Як вберегтися від отруєння грибами
9 Лис 2022 12:15 | Новини Нікополя

На Нікопольщині почастішали випадки отруєнь дикорослими грибами! Попри те, що Держпродспоживслужба постійно нагадує населенню про небезпеку вживання в їжу дикорослих грибів, люди продовжують ризикувати не лише власним здоров’ям і навіть життям, але й наражають на небезпеку своїх рідних, особливо дітей.

Так, протягом жовтня 2022 року по Нікопольському району зафіксовано три випадки отруєння грибами, серед яких постраждало 2 дітей. Усі постраждалі були госпіталізовані – в 2 випадках у важкому стані (діти), в 1 ‒ у стані середньої важкості з діагнозом «гостре отруєння дикорослими грибами». Під час розслідування даних випадків спеціалістами Нікопольського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області з’ясовано, що постраждалі вживали в їжу гриби, зібрані в лісосмузі.

Загалом, по Дніпропетровській області зареєстровано за жовтень 2022 року 13 випадків отруєнь дикорослими грибами, у тому числі 5 дітей до 18 років, з яких 1 летальний випадок – дитина 8 років з Криворізького району.

Оставить комментарий

avatar
250