Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Добровільна участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування

Добровільна участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
31 Жов 2022 15:45 | Новини Нікополя

Із 01 січня 2004 року набув чинності Закон України від 09 липня 2003 року за № 1058-IV “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (далі — Закон № 1058), відповідно до якого кожній особі необхідно набути не трудовий, а страховий стаж, що складається із місяців. Місяць, за який не сплачені страхові внески, не зараховується до страхового стажу людини.

Згідно із статтею 24 Закону № 1058 до страхового стажу, при призначенні пенсії, зараховуються лише ті періоди, за які сплачено внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за умови, що сума страхових внесків, сплачених за відповідний місяць, є не меншою, ніж мінімальний страховий внесок.

Якщо для призначення пенсії страхового стажу не вистачає, то законодавством дозволено брати добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Відповідно до статті 12 Закону № 1058 особи, які досягли 16-річного віку та не належать до кола осіб, які підлягають загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню відповідно до статті 11 цього Закону, у тому числі іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають або працюють на території України, громадяни України, які постійно проживають або працюють за межами України, якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, мають право на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Оставить комментарий

avatar
250