Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ЗМІНИ В ПОРЯДКУ НАДАННЯ ЖИТЛОВОЇ СУБСИДІЇ ТА ПІЛЬГ

ЗМІНИ В ПОРЯДКУ НАДАННЯ ЖИТЛОВОЇ СУБСИДІЇ ТА ПІЛЬГ
26 Жов 2022 13:05 | Новини Нікополя

Постановою Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2022 року  № 1041 змінено механізм виплати субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання побутового палива і скрапленого газу.

Відповідно до рішення Уряду з першого жовтня 2022 року в Україні розпочалася поетапна передача функцій адміністрування житлових субсидій та пільг Пенсійному фонду.

В чому саме полягають зміни щодо призначення та виплати житлових субсидій?

Повноваження призначення та виплати житлових субсидій передаються від органів соціального захисту населення до органів Пенсійного фонду України.

Пенсійний фонд тепер буде

Виплати надаватимуться виключно у грошовій готівковій формі. Отримати їх можна буде через банківські установи або відділення організації, що здійснює виплату та доставку пенсій та грошової допомоги.

За вересень 2022 року субсидії та пільги профінансовані вже Пенсійним фондом.

Якщо не відбулось змін, що впливають на право отримувати субсидію, громадянам, які вже її отримують не потрібно звертатися до управління соціальної політики чи органів ПФУ. Вони і надалі отримуватимуть призначену їм житлову субсидію або пільги обраним способом: на банківський рахунок або через поштове відділення.

Оставить комментарий

avatar
250