Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Відповіді на запитання щодо новацій податкового законодавства під час дії воєнного, надзвичайного стану

Відповіді на запитання щодо новацій податкового законодавства під час дії воєнного, надзвичайного стану
31 Сер 2022 08:45 | Новини Нікополя

В ІА «Мост-Днепр» на Інтернет-конференції в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Твердохлєб Марина надала відповіді на запитання щодо новацій законодавства, запроваджених Законом України від 12 травня 2022 року № 2260-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» (далі – Закон № 2260), який набрав чинності 27.05.2022.

Питання 1. Доброго дня! Я не маю зараз можливості сплатити своєчасно податки, хочу запитати: як мені здійснити свої податкові обов’язки?

Відповідь. Вітаю! Податковим кодексом України (далі – ПКУ) передбачено наступне. Тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України справляння податків і зборів здійснюється з урахуванням особливостей.

Так, у разі відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, платники податків звільняються від передбаченої ПКУ відповідальності з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Оставить комментарий

avatar
250