ОБЕРЕЖНО, ГОСТРІ КИШКОВІ ІНФЕКЦІЇ ТА БОТУЛІЗМ!
Джерело: Нікопольська міська рада
Кожний літній сезон відзначається збільшенням випадків гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь. На червень-вересень щорічно припадає 60-70% всієї річної захворюваності ГКІ. Це пов’язано зі сприятливими температурними умовами для зберігання і розмноження збудників кишкових інфекцій у зовнішньому середовищі.
Основна причина кишкових інфекцій та харчових отруєнь – це порушення правил приготування та зберігання харчових продуктів. Найчастіше хворі пов’язують захворювання з вживанням продуктів харчування, які були придбані на стихійних ринках, або з вживанням страв домашнього виготовлення, умови та терміни зберігання яких були порушені.
Найбільш небезпечними є молочні, м’ясні харчові продукти та кулінарні вироби, які не піддаються додатковій термічній обробці (заправлені майонезом або сметаною салати, м’ясні та рибні рулети, запіканки, заливне, паштети, страви з субпродуктів птиці, пиріжки з м`ясною та овочевою начинкою). В цих стравах дуже швидко і інтенсивно проходить розмноження збудників кишкових інфекцій і накопичення їх токсинів.
Оставить комментарий