Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Особливості виплати деяких видів державної соціальної допомоги на період карантину         

Особливості виплати деяких видів державної соціальної допомоги на період карантину          
7 Жов 2021 16:10 | Новини Нікополя

Управління соціальної політики ще раз інформує і звертає увагу громадян міста, які на період карантину отримують державні соціальні допомоги автоматично, про особливості виплати цих допомог, і підстави, які передбачені законодавством для їх перерахунку та припинення.

Станом на 01.10.2021 року автоматично отримують допомоги: 60 осіб з інвалідністю, 10 осіб, які проживають разом з особою з інвалідністю I, II групи внаслідок психічного захворювання та 43 внутрішньо переміщених осіб ( далі ВПО).  

Звертаємо увагу, що відповідно до постанови КМ України від          08.04.2020 року № 264 «Деякі питання державної соціальної допомоги», всі виплачені державні допомоги в період карантину підлягають перерахунку після його закінчення.

У разі, коли за результатами проведеного перерахунку не буде підтверджено право на отримання допомоги або її розмір буде меншим, ніж виплачена допомога під час карантину, надміру виплачені кошти громадяни вимушені будуть повернути  до державного бюджету.

Тому рекомендуємо громадянам, яким автоматично подовжено виплату державних допомог проінформувати управління соціальної політики про зміну всіх обставин, що впливають на право призначення допомоги.Наприклад, особам з інвалідністю, яким при повторному огляді МСЕК не буде встановлено групу інвалідності, отриману допомогу необхідно повернути. Для осіб, які не мають право на пенсію та отримують тимчасову допомогу, на право її отримувати та розмір допомоги впливає розмір доходів. Таким особам необхідно подати декларацію про доходи та майновий стан сім’ї.

Оставить комментарий

avatar
250