Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

COVID-щеплення вже зробила третина мешканців Нікополя

Джерело: ДніпроОДА

COVID-щеплення вже зробила третина мешканців Нікополя
9 Вер 2021 14:35 | Новини Нікополя

Дніпропетровщина імунізується від коронавірусу. У нікопольському центрі масової вакцинації щеплення зробили вже 30% городян. Про це повідомили в Дніпропетровській ОДА.

«Загалом у регіоні 30 центрів масової вакцинації. Вони працюють щоденно, без вихідних. На щеплення від коронавірусу записуватися не треба. Достатньо мати з собою паспорт та ідентифікаційний код. Закликаю мешканців області імунізуватися. Захистити себе і близьких від небезпечної хвороби та можливих наслідків», – наголосила в.о. директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Вікторія Кулик.

У нікопольському центрі масової вакцинації проводять 600-700 щеплень на день. Загалом за два місяці там імунізували 27 тис городян. Із них двома дозами – понад 14 тис, розповіла директорка міського центру первинної меддопомоги Валентина Горяна.

«На сьогодні вже імунізували третину дорослого населення Нікополя. Маємо гарний показник і серед освітян. Так, щеплення зробили 85% педпрацівників міста», – додала Валентина Горяна.

Вихователька дитсадка Наталія Кузнецова з Нікополя вважає своїм обов’язком щепитися від коронавірусу. Каже, колеги солідарні з нею.

«Це моя безпека і відповідальність. І перед родиною, і маленькими вихованцями, – сказала Наталія Кузнецова. – Впевнена: вакцинація захистить від інфекції. Допоможе зберегти життя та здоров’я, аби я змогла побачити внуків, правнуків».

COVID-щеплення безкоштовні. Препарат пацієнти обирають самостійно. На вибір – АstraZeneca, СоronaVac, Comirnaty. Є і Moderna – для вакцинації другою дозою.

«Сьогодні прийшла за другою дозою. У нашій родині вже всі щепилися. Вакцинуватися треба. Адже ми ходимо до магазинів, їздимо в громадському транспорті, вирушаємо на відпочинок. А ще маємо багато контактів на роботі», – поділилася нікопольчанка Олена Есаулова.  

Загалом на Дніпропетровщині зробили 885 тис щеплень від COVID-19. Двома дозами вакцинувалися 374 тис людей.  

 

Оставить комментарий

avatar
250