Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Арт-караван «Чумацький Шлях» — акція, якаоб’єднає країну від Києва до Криму    

Арт-караван «Чумацький Шлях» — акція, якаоб’єднає країну від Києва до Криму      
20 Сер 2021 16:05 | Новини Нікополя

25 серпня в Києві стартує всеукраїнська культурно-мистецька подія — арт-караван «Чумацький шлях» — це 1-ша з 7-миініціатив масштабного мультидисциплінарного проєкту «Шлях/Yol».

Дана ініціатива поверне на культурно-духовну мапу України прадавній шлях чумаків, що об’єднував український і кримськотатарський народи та у XV-XIX ст. слугував живою артерією обміну культурами, товарами, новинами. Сьогодні реінкарнація цього шляху розвінчаєміф, поширюваний радянською/російською пропагандою про історичну ворожнечу українського і кримськотатарського народів та стане яскравим нагадуванням про нерозривність культурного і історичного зв’язків материкової України й півострова Крим.

Маршрут довжиною 1250 кмбуде прокладено через 4 області України по історичному торговому шляху, яким їздили чумаки в Крим за товарами, в тому числі по сіль.

Протягом 6 днів, з 26 по 31 серпня, від Києва до Криму (КПВВ «Каланчак»)близько 30 учасників (відомі кримськотатарські і українські діячі культури, журналісти, блогери, представники міст-учасників ініціативи) їхатимуть по даному маршруту, ночуватимуть в палатках (ідея — максимально відродити дух Чумацького шляху) та спільно з представниками місцевої влади і активістами проведуть культурні міні-фестивалі та акції.

Оставить комментарий

avatar
250