Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Електронна трудова книжка – що треба знати  

Електронна трудова книжка – що треба знати   
24 Чер 2021 16:15 | Новини Нікополя

З 10 червня 2021 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі». Він передбачає поступову відмову від паперових трудових книжок, запровадження обліку трудової діяльності працівника в електронній формі, автоматичне призначення пенсії за віком.

Що ж таке електронна трудова книжка?

Електронна трудова книжка – це цифровий аналог паперових трудових книжок. Трудову діяльність працівника обліковуватимуть в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування у порядку, визначеному Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

На сьогодні в Україні існує безліч електронних сайтів. Куди саме треба завантажувати скан-копію трудової книжки?

Скан-копію паперового документа треба завантажувати тільки на Вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України за адресою: http://portal.pfu.gov.ua у пункт особистого кабінету користувача з блоку “Комунікації з ПФУ”: Відомості про трудові відносини. Інший шлях технічно не можливий для обробки. І ще, пам’ятайте про наявність кваліфікованого електронного ключа (КЕП), він обов’язковий для реєстрації та користування Вебпорталом.

Оставить комментарий

avatar
250