Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Новини АЄС.Підбито підсумки конкурсу «Виробничий потенціал»

Новини АЄС.Підбито підсумки конкурсу «Виробничий потенціал»
5 Чер 2019 16:00 | Новини Нікополя

В рамках огляду-конкурсу «Ми так працюємо, живемо і відпочиваємо» на Запорізькій АЕС пройшов конкурс наукових доповідей серед молодих фахівців в номінації «Виробничий потенціал».

У конкурсі взяли участь 5 осіб, які представляли енергоремонтний підрозділ (ЕРП), цех теплової автоматики і вимірювань (ЦТАВ), електричний цех (ЕЦ) і службу головного метролога (СГМ). Теми, які були обрані учасниками конкурсу, мали безсумнівну актуальність для підприємства і стосувалися питань безпеки, вдосконалення існуючого обладнання, економії коштів за рахунок впровадження нових технологій і підходів.

Конкурсна комісія була представлена фахівцями різних напрямків. Журі врахувало новизну пропозицій та їх практичне застосування на підприємстві.

При підведенні підсумків члени комісії жваво дискутували про роботу кожного конкурсанта. І місця розподілилися наступним чином.

Два четвертих місця зайняли Микола Огарко і Євген Васьковський. Обидва доповідача вперше брали участь в конкурсі. Працівник енергоремонтного підрозділу Микола Огарко представив доповідь «Підвищення коефіцієнта використання встановленої потужності на енергоблоках ВВЕР-1000». Журі відзначило масштабність даного проекту.

Євген Васьковський з цеху ТАВ представив доповідь на тему: «Впровадження технічного рішення по блокам ручного управління на енергоблоках ЗАЕС. Розробка і виготовлення стенду перевірки блоків перемикання режимів і індикації».

Третє місце зайняв також працівник цеху ТАВ Сергій Малєєв з цікавою і актуальною за оцінкою журі темою «Культура кібербезпеки, як складова частина культури безпеки АЕС».

На другому місці робота Сергія Панчика з електричного цеху. Тема: «Огляд аварійних ситуацій через кнопковий термінал щита постійного струму БЛОК 1». Він не перший раз бере участь в конкурсі і не перший раз займає призові місця.

І на першому місці неодноразовий переможець різних конкурсів, перспективний молодий працівник служби головного метролога Євген Чернявський. Тема його доповіді – «Автоматизація робочих місць з перевірки і калібрування засобів вимірювальної техніки з використанням цифрового інтерфейсу RS232».

І його робота буде представлена на галузевому конкурсі ДП «НАЕК «Енергоатом» від Запорізької АЕС.

«У цьому році конкурс відрізнявся глибоким підходом доповідачів до своїх робіт. Ми побачили особистий внесок кожного з його учасників. Це спроба довести і обґрунтувати практичну користь власної пропозиції, самостійна розробка програмного забезпечення, аналіз проблематики, взаємодія з колективом або заводом-виробником. Думаю, на цих перспективних працівників звернуть увагу керівники підрозділів, де вони працюють. Тому що за ними – майбутнє», – зазначив член журі, заступник головного інженера з електротехнічного устаткування і систем контролю і управління Володимир Руденко.

Конкурс проводиться з метою заохочення ініціативності, розкриття науково-технічного потенціалу, підвищення загального рівня знань молодих працівників Запорізької АЕС в сфері атомної енергетики, а також обміну досвідом, пошуку нових ідей і шляхів оптимізації виробничого процесу.

Організатором конкурсу наукових доповідей вже багато років виступає Рада молодих фахівців Запорізької АЕС. Активно сприяють організації та проведенню конкурсу адміністрація та профспілковий комітет станції.

Оставить комментарий

avatar
250