Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Запорізькій АЕС проходить інспекція МАГАТЕ

Джерело: ЗАЕС

На Запорізькій АЕС проходить інспекція МАГАТЕ
23 Кві 2021 15:15 | Новини Нікополя

З 21 квітня по 04 травня 2021 року інспекторами Міжнародного агентства з атомної енергії проводиться чергова планова інспекція енергоблока №3, що знаходиться в плановому середньому ремонті та сухого сховища відпрацьованого ядерного палива.
Під час роботи на Запорізькій АЕС інспектори МАГАТЕ на енергоблоці проведуть технічне обслуговування, підключення підводної камери; перевірку ядерних матеріалів в басейні витримки до та після відправлення відпрацьованого ядерного палива на майданчик зберігання; встановлять печатки МАГАТЕ на погодних кришках вентильованих контейнерів зберігання; проведуть перевірку облікових, експлуатаційних та звітних документів; перевірку інформації про конструкцію установки.
На майданчику зберігання інспектори МАГАТЕ проведуть перевірку, зняття, встановлення печаток на та між вентильованими контейнерами зберігання; перевірку інформації про конструкцію установки; перевірку облікових, експлуатаційних та звітних документів.
МАГАТЕ – єдиний в світі міжнародний інспектор з питань ядерних гарантій та контролю в області цивільних ядерних програм. Мета контролю – не допустити передачі ядерних матеріалів, що використовуються в ядерних установках, розташованих в 70 країнах світу, на військові цілі.

Оставить комментарий

avatar
250