Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Збільшення потужності вимагає житель Марганця від Дніпрообленерго

Збільшення потужності вимагає житель Марганця від Дніпрообленерго
4 Чер 2019 14:40 | Новини Нікополя

29 травня 2019 року на сайті Верховної Ради України   з’явилася  петиція від жителя Марганця, Касьянова Антона В’ячеславовича, яка стосуєтьтся  збільшення потужності електропостачання користувачів.

Текст електронної петиції:

« Ця петиція стосуєтьтся збільшення потужності електропостачання користувачів. Це дуже велика проблема, тому що стосується кожного. Справа у тому, що приєднана потужність користувачів в основному не змінювалась з часів СРСР. Отже в той час основними електроприладами були телевізор та холодильник. Отже середня потужність, наприклад квартири, є 3кВт/г. Час минав і зараз практично у кожного є такі невідьємні прилади як: пральна машина (приблизно 2 кВт.), Праска (1,5 кВт), кондиціонер (1 кВт), пилосос (1,5 кВт), та інше. Як бачимо тільки ці прилади мають загальну потужність більш ніж 5 кВт/г. У зв’язку з цим збільшилась потужність загальна на усі лінії електропостачання,в рази, включаючи трансформатори. Власники електропостачаючих компаній повинні були заздалегідь це брати в увагу та проводити поступову модернізацію обладнання. Але цього не було зроблено. Ще треба брати уваго й те, що остання політика держави змушувала людей встановлювати саме електричне опалення осель. А це ще приблизно до 5 кВт/г. на одну стандартну квартиру. Але й тоді люди не получали можливостей збільшити потужність. Тепер компанія “Обленерго”, зважилася на безкомпромісний крок, а саме: встановлюються додаткові засоби знеструмлення (автовимикачі), розраховані на максимальну потужність, що вказана вище. Внаслідок цього люди не можуть користуватися приладами, тому що автовимикач від’єднує їх від лінії електропостачання. В разі якщо поживач обладнан сучасним електролічильником, з можливістю втручання у нього со сторони електоорганізації, то такі лічильники запрограмовують на ту ж приєднану потужність і в разі перевищення останної, лічильник сам відключає від електромережі користувача на декілька хвилин.
В разі якщо користувач хоче збільшити потужність то треба заплатити за кожну 1кВт/ г. близько 1500 грн. І це ще не все. Треба буде заплатити за новий проект та в разі необхідності за заміну ліній електропостачання!
Вважаю що це неприпустимо, отже кожен споживач й так платить за усі киловати, який він використовує. Що ж касається загального збільшення потужності то це проблеми організації що постачає електроенергію, так як само вона зацікавлена у продажу електроенергії а також повинна в свою чергу проводити поступову модернізацію.»

З необхідних 25 тисяч голосів на  данний момент підписалися лише 57 голосів.

Оставить комментарий

avatar
250