Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Керівництво Українського ядерного товариства підбило підсумки двох років роботи

Керівництво Українського ядерного товариства підбило підсумки двох років роботи
3 Чер 2019 15:09 | Новини Нікополя

Підсумки двох років роботи підбило керівництво Українського ядерного товариства під час ІІ Конференції УкрЯТ. В ході звітно-виборчого засідання обговорювалися результати діяльності Товариства, зокрема, налагодження та розвитку співробітництва з іноземними інституціями, розширення просвітницької та інформаційної роботи серед молоді та громад зон спостереження АЕС, а також залучення фахівців та спеціалістів УкрЯТ до експертної роботи на підприємствах атомно-промислового комплексу України.

Відкриваючи засідання, президент УкрЯТ Григорій Муляр привітав присутніх та, в рамках звітної доповіді про результати роботи Правління за період з травня 2017 року по травень 2019 року, окреслив найбільш важливі досягнення УкрЯТ.

«В звітному періоді Правління концентрувало свої зусилля на всебічному сприянні досягненню якісно нового рівня підготовки і перепідготовки кадрів для ядерної науки і техніки, суміжних дисциплін, створенню необхідних умов для наукового і професійного росту молоді і студентів, підняття престижу професії спеціаліста-ядерника», – зазначив президент УкрЯТ.

За останні 2 роки УкрЯТ зосередило свої зусилля на перебудові діяльності організації, створенні в найкоротші терміни відокремлених підрозділів (ВП) в областях, де сконцентровані підприємства атомно-енергетичного і атомно-промислового комплексів України, наукові установи і профільні заклади вищої освіти.

Виконавчий секретар УкрЯТ Данило Лавренов проінформував присутніх про заходи інформаційно-просвітницького, державницького, організаційного та міжнародного напрямків, які були реалізовані силами керівництва та ВП Товариства i подякував присутнім за активну роботу та громадську позицію.

Представники відокремлених підрозділів організації поділилися досвідом втілення багатьох проектів, які реалізуються у регіонах розташування підприємств атомної енергетики та промисловості та галузевих організацій та запропонували залучити Українське ядерне товариство до моніторингу стану та оцінки показників безпеки й експлуатації на АЕС. А також розширення напрямків профорієнтаційної роботи, проведення просвітницьких проектів серед студентства з метою популяризації профільних для галузі професій, розширення інформаційної роботи не лише з громадами 30-км зони спостереження, а й інших регіонів розташування ядерних об’єктів, створення централізованої бази даних проектів відокремлених підрозділів УкрЯТ для поширення позитивного досвіду між відокремленими підрозділами на місцях.

На завершення ІІ Конференції УкрЯТ було затверджено новий склад Правління, до якого увійшли 47 представників Товариства, а також переобрано президента, виконавчого секретаря й ревізійну комісію терміном на 2 роки.

 

ДОВIДКА:

Українське ядерне товариство створено у 1992 році. За час свого існування УкрЯТ зробило певний внесок у вирішення багатьох наукових, виробничих і соціальних проблем ядерної енергетики України. Велику увагу у своїй діяльності УкрЯТ приділяє культурі безпеки на підприємствах галузі, працює з молоддю, громадськістю, ЗМІ, вирішує екологічні проблеми ядерної енергетики, активно здійснює інформаційно – видавничу діяльність, бере участь у вирішенні питань підготовки спеціалістів для ядерної енергетики т. ін.

Оставить комментарий

avatar
250