Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Підготовка до партнерської перевірки ВАО АЕС на Запорізькій АЕС триває

Джерело: ЗАЕС

Підготовка до партнерської перевірки ВАО АЕС на Запорізькій АЕС триває
2 Бер 2021 13:46 | Новини Нікополя

На Запорізькій АЕС триває підготовка до партнерської перевірки Всесвітньої Асоціації організацій, які експлуатують атомні електростанції.
На станції підготовка до партнерської перевірки розпочалася на початку минулого року. Заздалегідь у ВП ЗАЕС було призначено відповідальних, створено робочі групи, до яких увійшли фахівці з різних підрозділів. В рамках підготовки було проаналізовано низку областей для поліпшення, окреслених експертами ВАО АЕС у 2019 році на різних станціях світу. Спираючись на ці дані, у групах за напрямками було проведено самооцінку та розроблено заходи задля виключення зауважень, виявлених на інших майданчиках. Зараз готовність до партнерської перевірки наближається до 100-відсоткової за усіма напрямками.
Впродовж двох тижнів експерти ВАО АЕС будуть перевіряти станцію за 15 напрямками. Серед них, поряд з постійними, такими як «Експлуатація», «Технічне обслуговування та ремонт», «Інженерна підтримка», «Радіаційний захист», «Хімія», «Підготовка персоналу» та інші, з’явилися нові. Це «Лідерство», «Управління важкими аваріями», «Ядерне паливо». І дещо відокремлений від інших – напрямок «CPO» (Crew Performance Observations), що базується на спостереженнях за діями персоналу блочного щита управління під час тренувань на повномасштабному тренажері.
Партнерські перевірки проводяться на атомних станціях раз на чотири роки. Чергова повинна була проходити на майданчику ВП ЗАЕС в жовтні минулого року. Але через карантинні заходи візит експертів довелося перенести.
Рекомендації експертів партнерських перевірок ВАО АЕС спрямовані на досягнення досконалості у експлуатації атомних електростанцій.

Оставить комментарий

avatar
250