Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО ДОПОМОГИ НА ДІТЕЙ ОДИНОКИМ МАТЕРЯМ ТА МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНИМ СІМ’ЯМ ХТО ВТРАТИВ ПРАВО?

РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО ДОПОМОГИ НА ДІТЕЙ ОДИНОКИМ МАТЕРЯМ ТА МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНИМ СІМ’ЯМ ХТО ВТРАТИВ ПРАВО?
8 Лют 2021 16:05 | Новини Нікополя

Допомога на дітей одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям призначається згідно зі змінами в законодавстві, прийнятими з 01.07.2020 року, тому значна кількість отримувачів допомоги втратила право на її призначення.

При визначенні права на призначення допомоги на дітей одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям, враховується рівень доходів сім’ї, факт працевлаштування, а також майновий стан сім’ї.

З 01.07.2020 року Порядком надання допомоги на дітей одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям визначено умови за яких допомога НЕ ПРИЗНАЧАЄТЬСЯ, а саме :

Виняток становлять особи, які доглядали:

Жодних виключень чинним законодавством не передбачено.

При визначені права на призначення допомоги на дітей одиноким матерям та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям враховують доходи за два квартали, що передують місяцю звернення за даними. Інформацію про доходи надають на запит Управління  Державна податкова служба та Пенсійний фонд України. Тобто, заявник декларує всі види доходів членів сім’ї, а підтвердження повинно надійти з офіційних джерел, та надає дані про доходи, які відсутні в офіційних джерелах. Тому, ті одержувачі допомоги, які є працездатними та не працюють, не сприяють своєму працевлаштуванню через центри зайнятості – права на допомогу не мають.

Оставить комментарий

avatar
250