Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Запорізькій АЕС відбулось засідання комітету ALARA

Джерело: ЗАЕС

На Запорізькій АЕС відбулось засідання комітету ALARA
5 Лют 2021 15:19 | Новини Нікополя

На Запорізькій АЕС відбулось засідання комітету ALARA, на якому підбили підсумки щодо радіаційного захисту і радіаційної безпеки у 2020 році та окреслили подальші напрямки діяльності.
Контроль індивідуальних і колективних доз зовнішнього опромінення персоналу Запорізької станції та підрядних організацій здійснюють на основі принципу ALARA, сформульованого МАГАТЕ. Впровадження методології ALARA є одним з важливих елементів культури безпеки на атомних станціях.
Метою діяльності ALARA є мінімізація опромінення персоналу настільки, наскільки це можливо розумно досягти з урахуванням економічних і соціальних факторів.
На Запорізькій АЕС засідання комітету ALARA відбуваються двічі на рік. Окрім цього фахівці з радіаційної безпеки та радіаційного захисту контролюють всі роботи пов’язані з дозовими навантаженнями.
Керуючись попередніми даними, фахівці створюють прогнози дозових навантажень при проведенні планово-попереджувальних ремонтів та розробляють заходи, спрямовані на збереження здоров’я працівників під час виконання робіт в полях іонізуючого випромінювання.
Серед ефективних заходів зниження дозових навантажень є тренування персоналу на тренажерах-аналогах реакторного устаткування на базі тренажерного комплексу спеціальної підготовки навчально-тренувального центру Запорізької АЕС. Відпрацювавши дії, персонал виконує роботу швидше, відповідно скорочує час перебування поблизу джерела випромінювання.
Забезпечувати радіаційний захист персоналу, населення і навколишнього середовища – це одне з першочергових завдань Запорізької АЕС і компанії ДП «НАЕК «Енергоатом».

Оставить комментарий

avatar
250