Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

МІСЬКОМУ МУЗЕЮ ПОКРОВА ПРЕЗЕНТОВАНО ВИДАННЯ, ПРИСВЯЧЕНІ БОРИСУ МОЗОЛЕВСЬКОМУ

МІСЬКОМУ МУЗЕЮ ПОКРОВА ПРЕЗЕНТОВАНО ВИДАННЯ, ПРИСВЯЧЕНІ БОРИСУ МОЗОЛЕВСЬКОМУ
5 Лют 2021 12:43 | Новини Нікополя

Тепер твори «Симфонія Золотої Пекторалі», «Маленький Скіф», автора, Сергія Кустова, львів’янина, члена спілки письменників України, народного артиста України, доповнять музейну експозицію. Нагадуватимуть про важливу дату, 85-річчя від дня народження великого українця.
Свої книги автор презентував під час мистецької зустрічі, що пройшла в рамках культурологічного проекту «Львів-Нікопольщина:творча співдружність». На неї Сергій Кустов запросив фахівців міського музею Покрова, міста, яке так багато значило для Бориса Мозолевського, яке записало його ім’я у Почесні громадяни. Під час зустрічі письменник та театральний діяч говорив про вплив особистості Мозолевського – археолога, поета, на його творчість та світосприйняття. Життя видатної людини лягло в основу творів, які побачили світ.
Для Сергія Кустова це епохальна подія. Втілити її у життя допомагала нікопольчанка, громадська діячка, філософиня – Антоніна Косих. Актор театру і кіно, він понад 50 років віддав Львівському першому українському театру для дітей та юнацтва. Його творча спадщина складається з сотень ролей у кіно та театрі.
Подорож до козацького краю, надиханого споконвічною Скіфією, знайомство з його історією, стало потужним поштовхом до тривалих досліджень. «Симфонія Золотої Пекторалі» – це данина пам’яті Борису Мозолевському, ще одна розповідь про величну Скіфію. Тепер з виданням можна ознайомитися і в міському народному історико-краєзнавчому музеї ім.М.Занудька, де продовжують збирати матеріали про видатного українця, котрий залишив світові безцінну спадщину.
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250