Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Новини Запорізької АЕС. І стандартні, і нові завдання потребують максимальної уваги.

Новини Запорізької АЕС. І стандартні, і нові завдання потребують максимальної уваги.
24 Тра 2019 11:15 | Новини Нікополя

Служба спеціальних ремонтних робіт енергоремонтного підрозділу завершила роботу на четвертому енергоблоці, що знаходиться у плановому середньому ремонті.
Виконано контрольно-профілактичні роботи на системі попереднього напруження захисної оболонки, гамма та ультразвуковий контроль 17 стику сепаратора-пароперегрівача, відновлення бандажу під ізоляцію, майданчиків обслуговування, закриття технологічних отворів.
Найбільше часу та уваги було приділено сепаратору. Хоча його ремонт на Запорізькій АЕС виконується більше 25 років і давно вважається стандартною процедурою, він залишається важким, тривалим та скрупульозним.

«Що стосується енергоблока №2, там триває заміна конденсатора турбіни. Персонал служби спеціальних ремонтних робіт займається демонтажем трубопроводів та обробкою їх кромок. Водночас з ремонтними роботами йде підготовка устаткування до перевезення на енергоблок №5, що наступним вийде в ремонт. На ньому найбільшу увагу буде приділено реконструкції в рамках реалізації постфукусімських заходів», – розповів начальник служби Олександр Каменський.
На п’ятому енергоблоці також плануються контрольно-профілактичні операції на системі попереднього напруження захисної оболонки, заміна насосних агрегатів резервної дизельної електростанції, реакторного відділення та інше.
Як завжди, ремонт потребує зосередженості, ретельності, виваженості дій всіх учасників, оперативної взаємодії з іншими службами та підрозділами.

Оставить комментарий

avatar
250