Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

«Чим пробація ефективніша за в’язницю? Реформування пенітенціарної системи в Україні»

«Чим пробація ефективніша за в’язницю? Реформування пенітенціарної системи в Україні»
30 Лис 2020 15:50 | Новини Нікополя

В Україні поступово змінюється філософія покарання злочинців і наближується до європейських стандартів – від покращення умов утримання до відбування покарання на пробації. Тож головна ідея фільму – поступово призвичаїти середньостатистичного жителя України до думки про такий альтернативний спосіб покарання злочинців як пробація, переконати, що вона ефективніша за тюрму, донести, що пробація – це не про прощення злочинів, а про більш дієве покарання (за нетяжкі злочини).

У фільмі показано людські історії, що підтверджують правдивість слів і дій Мін’юсту у напрямку реформування пенітенціарної системи. Розкриваються реальні життєві історії злочинців, які замість в’язниці відбувають покарання на пробації. Пояснюється психологія злочинів та злочинців: як вони мислять, чого хочуть, чого бояться.

На прикладі трьох переплетених між собою історій реальних людей розглядаються всі можливі варіанти перебігу подій, встановлюються причинно-наслідкові зв’язки, аби допомогти кожному глядачеві зробити свій вибір – «За безпечне суспільство».

Оставить комментарий

avatar
250