Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Фахівці відділу досвіду експлуатації Запорізької АЕС працюють над впровадженням великого проєкту – «Автоматизована інформаційна система «ДОСВІД».

Джерело: ЗАЕС

Фахівці відділу досвіду експлуатації Запорізької АЕС працюють над впровадженням великого проєкту – «Автоматизована інформаційна система «ДОСВІД».
19 Лис 2020 10:48 | Новини Нікополя

У співпраці з Європейською Комісією був запущений проєкт ДП «НАЕК «Енергоатом» під назвою «Підвищення ядерної безпеки за допомогою розуміння впливу «людського фактору». Його метою стало створення на рівні галузі єдиної бази даних з досвіду експлуатації, яка могла б об’єднати на своїй платформі усі наявні бази та забезпечити наскрізний аналіз даних щодо подій всіх рівнів – від дрібних невідповідностей до значущих подій.
Впровадження проєкту підвищить якість збору, обробки та аналізу даних щодо подій на АЕС.
Впродовж 6 місяців в рамках проєкту спільно з основними підрозділами та фахівцями відділу психологічного супроводу Запорізької АЕС було проведено дослідну тестову експлуатацію, як АІС «ДОСВІД», так і її складової – модуля – людський та організаційний фактор.
Також, відповідно до програми розвитку фахівці відділу досвіду експлуатації Запорізької АЕС планують оновити та поліпшити морально застарілий інтерфейс бази даних з подій CAESAR. Розробити більш досконалу базу даних з розробки й контролю виконання заходів, пов’язаних з урахуванням внутрішніх і зовнішніх подій на АЕС України та світу.

Оставить комментарий

avatar
250