Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Вікіпедії пройде Конкурс наукових фотографій

У Вікіпедії пройде Конкурс наукових фотографій
3 Лис 2020 13:45 | Новини Нікополя

З 1 по 30 листопада в українській Вікіпедії проходитиме Конкурс наукових фотографій та зображень, приурочений до Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку, який відзначають 10 листопада.

Метою конкурсу є популяризація наукових знань через наповнення найбільшої онлайн-енциклопедії Вікіпедії зображеннями, що ілюструють наукові процеси, явища та об’єкти.

Участь у конкурсі можуть взяти всі охочі. Для цього потрібно з 1 по 30 листопада завантажити фотографії, що документують світ науки. Це можуть бути зображення, що показують об’єкти та ефекти досліджень, вчених під час роботи чи їх дослідницьке обладнання у 5 номінаціях: «Мікроскопія», «Нефотографічні зображення» (у тому числі відео), «Люди в науці», «Загальна категорія», «Живі організми».

«Вікіпедія є стартовою сторінкою для знайомства з науковими уявленнями про світ для багатьох людей. Науковці долучаються до поліпшення статей, але, окрім достовірності, статті також мають бути зрозумілими нефаховому читачеві. У цій справі дуже допомагають ілюстрації. Проте, вільні, не захищені “копірайтом” (copywrite) і платним доступом (paywall) матеріали досить важко знайти, саме тому ми регулярно проводимо цей конкурс. Ми прагнемо, аби фотографії, що документують світ науки, знайшли своє місце у статтях Вікіпедії, спонукали започатковувати нові й покращувати вже існуючі статті та розкривали читачам цікавий світ науки. Важливим є й знайомство самих науковців з механізмами роботи Вікіпедії та її спільнотою через нескладне завантаження медіафайлів на Вікісховище», — розповів член організаційного комітету Конкурсу наукових фотографій Олексій Болдирєв.

Оставить комментарий

avatar
250