Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Архівний відділ НМР переїжджає в нове приміщення

Архівний відділ НМР переїжджає в нове приміщення
9 Жов 2020 15:15 | Новини Нікополя

Проблема з розміщенням архівних документів ліквідованих підприємств виникла в Нікополі ще на початку 2000-х (двохтисячний) років, коли в Україні були запроваджені ринкові відносини і багато підприємств, в тому числі і нашого міста, збанкрутували, ліквідувались і треба було відповідно до закону, приймати документи до місцевої архівної установи.

Документи дуже швидко заповнили приміщення архівного відділу Нікопольської міської ради і виникла потреба в додаткових площах. Але нажаль, цю проблему ніхто не вирішував довгих 15 років.

– У 2018 році добігала кінця процедура банкрутства Південнотрубного заводу і спеціалісти архівного відділу НМР провели експертизу цінності та науково-технічну обробку документів ПТЗ і констатували, що необхідно прийняти понад 20 тисяч томів з документами, – розповідає начальник архівного відділу НМР Ніна Бармакова. – Саме тоді за підтримки міського голови Андрія Фісака, було прийнято доленосне рішення щодо переміщення архівного відділу разом з архівними документами у будівлю, розташовану за адресою пр. Трубників. 87 А.

Оставить комментарий

avatar
250