Як запобігти отруєнню грибами
Джерело: Нікопольська міська рада
ПОМИЛЯЮТЬСЯ Й ДОСВІДЧЕНІ
Останнім часом в Україні почастішали випадки отруєння грибами. Необхідно правильно підготувати гриби до споживання. Багато пацієнтів стверджують, що варили гриби довго. Однак важливо не тривале варіння, а декілька разів зливати відвар, бо він є найнебезпечнішим, а лише після того продовжити готувати страви.
Симптоми грибного отруєння різні, найбільш отруйними є токсини блідої поганки, мухоморів білого і смердючого і деяких інших грибів.
Характерні ознаки отруєння, що з’являються як правило, через 30-60 хвилин після вживання неякісних страв – нудота, блювання, біль у животі, розлад шлунку, підвищення температури тіла. Запаморочення, нудота, сильна спрага, судоми, посиніння губ, нігтів, похолодіння рук та ніг – все це виникає, коли отруйні речовини досягнуть мозку.
Найбільше насторожує медиків те, що постійно серед хворих, отруєних грибами є діти. Слід пам’ятати, що страви з грибів важкі для перетравлення. Їх не повинні вживати діти, люди з захворюваннями шлунково-кишкового тракту, печінки чи з хронічними захворюваннями інших внутрішніх органів. Не купуйте гриби на стихійних ринках чи у продавців на автошляхах. Найкраще відмовтеся від споживання дикорослих грибів як від продукту взагалі, а споживайте штучно вирощені печериці, гливи, купуючи їх у магазинах.
Оставить комментарий