Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

30 вересня – День усиновлення

30 вересня – День усиновлення
28 Вер 2020 15:05 | Новини Нікополя

Відповідно до Указу Президента України від 27 листопада 2008 року №1088/2008 щорічно 30 вересня, в день християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, відзначається День усиновлення.

Мета цього свята – звернути увагу суспільства на дітей, які залишились поза межами сімейного оточення, дітей, які позбавлені родинного тепла, любові і турботи.

Сьогодні в місті Нікополі на обліку служби у справах дітей перебуває 397 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 96% цих дітей виховуються в родинах опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, 4% влаштовані в інтернатні заклади.

В нашому місті проживає понад 50 сімей усиновлювачів, 253 родини опікунів та піклувальників, функціонує 6 прийомних сімей, які виховують 10 прийомних дітей, та 8 дитячих будинків сімейного типу, які стали родиною для 53 дітей-вихованців.

Державна політика України у сфері охорони дитинства спрямована на подолання соціального сирітства, поступову ліквідацію інтернатних закладів і перехід до виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в умовах сімейного оточення.

Оставить комментарий

avatar
250