Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Співробітники «швидкої допомоги» провели для старшокласників флешмоб «Базові реанімаційні заходи»

Співробітники «швидкої допомоги» провели для старшокласників флешмоб «Базові реанімаційні заходи»
24 Вер 2020 10:55 | Новини Нікополя

У рамках проведення місячника «Медики за здоровий спосіб життя», ініційованого директором департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валерієм Сердюком, працівники обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф провели флешмоби в загальноосвітніх навчальних закладах Дніпропетровської області.

У Нікополі цей захід пройшов на базі школи № 9. Під час флешмобу працівники екстреної медичної допомоги розповіли та показали старшокласникам як необхідно надавати першу домедичну допомогу постраждалому до приїзду бригади «швидкої допомоги»: як визначити стан свідомості у постраждалого, як переконатися в наявності у постраждалого пульсу і самостійного дихання, як надати йому стабільного бокового положення, як зробити непрямий масаж серця, як зупинити кровотечу та як допомогти, якщо в верхніх дихальних шляхах застряг сторонній предмет.

Також всі бажаючі могли спробувати застосувати отримані знання на практиці: накласти джгут для припинення кровотечі та провести серцево-легеневу реанімацію.

Оставить комментарий

avatar
250