Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

П Р Е С – Р Е Л І З

П Р Е С – Р Е Л І З
15 Тра 2019 11:32 | Новини Нікополя

Фахівці Запорізької АЕС взяли участь у ІV Міжнародній конференції INUDECO-2019
Інженер з метрології служби головного метрологу Віталій Левченко та інженер-технолог цеху дезактивації Олеся Дрозд представили Запорізьку АЕС на міжнародній науково-практичній конференції, яка відбувалась на майданчику Чорнобильської АЕС. Мета заходу – підвищити рівень ефективності науково-практичних досліджень щодо зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища, налагодити співпрацю та обмін досвідом між різними інституціями з даної проблематики.
Учасниками події стали понад 150 науковців та практиків з Данії, Іспанії, Норвегії, Сполучених Штатів Америки, України, Франції, Японії. Вони взяли участь у дискусіях з наступних тем: «Чорнобильська АЕС та Об’єкт «Укриття», «Атомна енергетика та нова генерація», «Від катастрофи до нового життя».
В рамках секції «Атомна енергетика та нова генерація (ремонтно-технічне обслуговування АЕС, зняття з експлуатації атомних електростанцій, інформаційні технології на об’єктах критичної інфраструктури)» Олеся Дрозд презентувала доповідь на тему «Лазерна дезактивація металевих радіоактивних відходів».
«Ця технологія є сучасною і принципово новою для АЕС України і ще не впроваджена у нас. Є цілий ряд технічних та економічних переваг цієї технології. Вона дозволить зняти ряд обмежень вже існуючих технологій і буде корисна не тільки на етапі експлуатації та виконання дезактивації металу під час планово-попереджувальних ремонтів енергоблоків, а й буде незамінна на етапі зняття з експлуатації через наявність великої кількості металевих конструкцій», – розповіла Олеся Дрозд.
В доповіді Віталія Левченка«Застосування цифрових вимірювальних перетворювачів для контролю температури на етапі припинення експлуатації енергоблоків АЕС» був представлений спосіб підбору датчиків для вимірювання температури. Запропонованийметод можна поширити не тільки на датчики температури, але і на будь-які інші вимірювальні прилади.
Учасники відвідали також об’єкти, виробничі приміщення Чорнобильської АЕС та особисто ознайомилися із ходом робіт зі зняття енергоблоків ЧАЕС з експлуатації.
«Окремою подією INUDECO став 3-й хакатон «Місто нових ідей». Відібрані до участі команди студентів та учнів зі Славутича, Києва та Чернігова спробували розробити smart-рішення, що зможе покращити повсякденне життя малого міста та привнести інновації», – поділився враженнями Віталій Левченко.
Підводячи підсумки роботи конференції, фахівці ЗАЕС зазначили, що співробітництво та обмін передовим досвідом на міжнародному рівні сприятимуть розвитку наук і галузей знань, пов’язаних із протидією та ліквідацією наслідків екологічних, зокрема ядерних, катастроф.

Оставить комментарий

avatar
250