Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Запорізька АЕС поступово готується до місії OSART-2021

Джерело: ЗАЕС

Запорізька АЕС поступово готується до місії OSART-2021
21 Сер 2020 09:40 | Новини Нікополя

Процес підготовки до проведення перевірки Запорізької атомної станції експертами МАГАТЕ за програмою OSART, яка запланована на вересень 2021 року, розпочався завчасно і триває за планом. Майбутній візит експертів МАГАТЕ спрямований в першу чергу на забезпечення подальшого підвищення рівня безпеки.

Місія буде проводитися за 12 напрямками: лідерство та управління з метою забезпечення безпеки; навчання та атестація; експлуатація; технічне обслуговування та ремонт; технічна підтримка; використання досвіду експлуатації; радіаційний захист; хімія; протиаварійне планування та готовність; управління аваріями; взаємодія «людина – технологія – організація»; довгострокова експлуатація.

На станції сформовано відповідні робочі групи, у складі яких з урахуванням специфіки та мети, від десяти до сорока досвідчених фахівців. В процесі підготовки аналізуються результати подібних місій на різних АЕС світу, вивчаються нові документи МАГАТЕ стосовно OSART, зміни методики проведення місії тощо.

На початку вересня МАГАТЕ планує провести семінар на основі найкращої міжнародної практики щодо вдосконалення наявних баз даних АЕС України з досвіду експлуатації. Мета – створити в майбутньому єдину для ДП «НАЕК «Енергоатом» базу, в якій була б зосереджена інформація з усіх атомних станцій.

Оставить комментарий

avatar
250