Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Робота з кадрами повинна бути максимально ефективною

Робота з кадрами повинна бути максимально ефективною
13 Тра 2019 15:50 | Новини Нікополя

Оптимізації процесу підготовки кадрового резерву керівників на Запорізькій АЕС було присвячено нараду під головуванням генерального директора атомної станції Олександра Остаповця. У засіданні брали участь заступники керівників підрозділів з роботи з персоналом, керівники і фахівці структури управління кадрів і навчально-тренувального центру. Багато уваги було приділено індивідуальними програмам підготовки, їх змісту і плануванню навчання – з урахуванням кадрової політики підприємства на поточний момент.

Робота з кадрами – один з ключових чинників діяльності Запорізької АЕС, а в останні роки їй приділяється підвищена увага. І важливою складовою політики керівництва станції є робота з кадровим резервом. Це формування групи співробітників, підготовлених для керівної діяльності, які зможуть забезпечити спадкоємність і безперервність в управлінні. Кандидати в резерв керівників – працівники, які пройшли процедури відбору і включені в списки для подальшої підготовки і заняття керівних посад.

«Процес підготовки кадрового резерву повинен бути динамічним і гнучким – підкреслив на нараді генеральний директор ЗАЕС Олександр Остаповець. – Тобто якщо людину включено до кадрового резерву, підготовка не повинна розтягуватися на невизначений час. При розробці індивідуальних програм встановлюються чіткі терміни, спираючись на обґрунтовані ресурси часу. І тільки позитивна динаміка підготовки забезпечить завершеність на шляху до повної готовності резервіста виконувати обов’язки».

Також керівник станції підкреслив, що до підготовки кадрового резерву повинні бути залучені провідні фахівці функціональних підрозділів по різним видам діяльності. Цього року подібна практика була реалізована – керівники підрозділів пройшли навчання з таких питань як управління поставками, договірна діяльність, трудова дисципліна, оплата праці, соціальний захист, аварійна готовність. Тому таку практику доцільно поширити і на кадровий резерв – особливо для середньої та вищої ланки управління.

Генеральний директор ЗАЕС наголосив на необхідності врахування досвіду інших атомних станцій і доручив до кінця цього року розробити відповідні заходи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставить комментарий

avatar
250