Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Про ремонти у закладах освіти та їх підготовку до навчального року у місті Нікополь.

Про ремонти у закладах освіти та їх підготовку до навчального року у місті Нікополь.
12 Сер 2020 16:21 | Новини Нікополя

За кошти місцевого бюджету у дошкільних навчальних закладах нашого міста продовжується заміна старих дерев’яних вікон на нові металопластикові.
Так, у дитячому садочку № 31 «Пролісок» тривають ремонтні роботи. Тут встановлюють 72 нових вікна: у групових кімнатах, спортивному залі, медичному кабінеті, коридорі, на харчоблоці та в інших приміщеннях.
Цей садочок працює з 1967 року і заміна старих вікон була вкрай необхідною, тому що за час існування вони вже вичерпали свій ресурс і у холодну пору року дерев’яні вікна потрібно було додатково утеплювати.

Нові вікна не тільки додадуть дошкільному навчальному закладу сучасний вигляд, а й сприятимуть збереженню тепла в будівлі. Маленьким вихованцям буде комфортно.
Закінчені ремонті роботи частини третього поверху у загальноосвітній середній школі № 22, що знаходиться на третій дільниці.

Чотири класи, три туалетні кімнати та два коридори відремонтовані від стелі до підлоги. Встановлені нові металопластикові вікна та нові двері, на підлогу уклали новий лінолеум. Стіни в класах та коридорах оформлені в сучасному дизайні. Вони пофарбовані яскравими фарбами. До речі, кожний кабінет розфарбований по-різному і відрізняється один від одного.

У туалетних кімнатах уклали кахель, встановили окремі кабінки і нову сантехніку.
Електропроводку, що була пошкоджена водою під час затікання стелі, відновили та встановили окремий щиток, що дозволить регулювати світло в коридорі, тим самим заощаджуючи електроенергію.
Всі школи нашого міста готуються до нового навчального року. Міністерство охорони здоров’я надало певні рекомендації для закладів освіти щодо запобігання поширенню коронавірусу. Керівники шкіл повинні організувати навчальний процес таким чином, щоб звести ризики захворювання до мінімуму.

Директорка гімназії № 15 Ірина Сузанська розповіла, що через нові правила у закладі відкрили додаткові виходи, а для організованого руху коридорами буде передбачена спеціальна розмітка для того, щоб потоки учнів не перетиналися.
У їдальні збільшили відстань між столами до півтора метри, за одним столом буде сидіти не більше чотирьох чоловік. При вході в їдальню учні зможуть помити руки та побачити наочність як правильно це робити та користуватися деззасобами. До речі, всі школи нашого міста забезпечені дезінфікуючими засобами в повному обсязі.

Отже, підготовка до нового навчального року вийшла на фінішну пряму. На подвір’ї шкіл наводять порядок, закінчують оновлювати кабінети. Зовсім скоро школи радо відкриють двері для своїх учнів.

Оставить комментарий

avatar
250