Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Петро Котін: Будівництво енергоблоків №3 та №4 ВП ХАЕС – це майбутнє України

Джерело: ЗАЕС

Петро Котін: Будівництво енергоблоків №3 та №4 ВП ХАЕС – це майбутнє України
11 Сер 2020 08:23 | Новини Нікополя

Щоденні новини ,від Радіо Ностальжі 102.4 FM ,про роботу Запорізької АЕС.

Ми повідомляємо що,07 серпня 2020 року т.в.о. президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін здійснив робочу поїздку на Хмельницьку АЕС.
Петро Котін передусім оглянув майданчики 3-го та 4-го енергоблоків ВП ХАЕС, рішення про продовження будівництва яких мають остаточно затвердити до кінця поточного року, а також відкритий розподільчий пристрій ВРП 750/330 кВ.
Під час зустрічі з трудовим колективом станції – керівниками основних технологічних цехів і підрозділів Петро Котін відзначив цілеспрямовану роботу Компанії над реалізацією інвестиційного проєкту «Енергетичний міст Україна – ЄС» та добудовою 3-го і 4-го енергоблоків ВП ХАЕС.

Питання добудови цих двох енергоблоків є стратегічно важливим для України, оскільки сприятиме її енергетичній безпеці, стійкості енергосистеми, доступності тарифу для споживачів, а також створенню тисяч робочих місць, що покращить соціально-економічний розвиток і регіону розташування, й інших територій.
Крім того, це наблизить Україну до стратегічної синхронізації вітчизняної енергосистеми з енергосистемою ЄС та її інтеграції в Європейську енергетичну мережу через створення на майданчику Хмельницької АЕС джерела резервного електропостачання, під’єднаного до європейської мережі ENTSO-E.

Слідкуйте за новинами Радіо Ностальжі, щоденно ми сповіщаємо Вас про найголовніше .

Оставить комментарий

avatar
250