Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Про особливості виплати державної допомоги в липні 2020 року

Про особливості виплати державної допомоги  в липні 2020 року
7 Лип 2020 16:50 | Новини Нікополя

В Україні з 1 липня 2020 року зросли прожиткові мінімуми і відповідно збільшились практично всі соціальні допомоги, які залежать від прожиткового мінімуму.

Прожитковий мінімум збільшився:

Не всім категоріям отримувачів допомоги розміри допомоги управлінням переховано автоматично виходячи з нового прожиткового мінімуму.

Допомоги, які було подовжено автоматично на період карантину не підлягають перерахунку і виплата їх в тому самому розмірі буде проведена тільки в 2 періоді липня 2020 року, тобто наприкінці липня.

Звертаємо увагу! З 1 липня 2020 року передбачається внесення змін до порядку призначення допомоги одиноким матерям, саме: для призначення цієї допомоги будуть застосовуватись такі ж умови, як умови для призначення, виплати та підстави для припинення виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Тому виплату допомоги одиноким матерям, яким вона була призначена з 01.01.2020 року по 30.06.2020 року на період карантину більше не подовжено.

Міністерством соціальної політики надано роз’яснення, що на даний час опрацьовуються зміни до порядку призначення допомоги. Доки Порядку немає, Управлінню рекомендовано приймати заяви для призначення допомоги одиноким матерям, але їх не відпрацьовувати.

Оставить комментарий

avatar
250