Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Перевірили роботу рятувальників на міському пляжі

Перевірили роботу рятувальників на міському пляжі
30 Чер 2020 13:48 | Новини Нікополя

На міському пляжі відбулася планова цільова перевірка щодо готовності працівників аварійно-рятувальної служби виконувати свої функціональні обов’язки. Проводили перевірку співробітники місцевого підрозділу Державної служби України надзвичайних ситуацій.

Спочатку перевірили організаційні заходи та технічне оснащення. Слід зазначити, що цього року на міському пляжі крім рятувальної вишки, де чергує рятувальник, працює тимчасовий рятувальний пункт, що знаходиться на найбільш віддаленій точці міського пляжу. Тимчасовий рятувальний пункт теж забезпечений необхідним технічним обладнанням.

Під час перевірки особливу увагу приділили готовності рятувальників діяти в екстремальній ситуації. Для цього були відпрацьовані практичні дії щодо надання допомоги статисту, який імітував потопаючого.
Такі перевірки проводять кожного року, але цього разу перевіряючи дещо змінили підхід. Спочатку умовного потерпілого рятували за допомогою розрахунку на рятувальному катері.

Рятувальник, який знаходився на посту, своєчасно помітив чоловіка, що тонув, і передав інформацію до чергового катеру з матросом-рятувальником та фельдшером на борту, після чого теж кинувся на допомогу на човні.
На оцінку впливало все: від часу, витраченого на прибуття до місця події, до вміння злагоджено діяти щодо порятунку потопаючого та надання йому необхідної першої медичної допомоги.
Окремо перевірили дії рятувальника на тимчасовому рятувальному посту. Коли він помітив, що людина почала тонути, то одразу ж викликав по рації розрахунок на рятувальному катері, а сам якомога швидше поплив на допомогу потерпілому.

Чи задовольнили результати перевірки співробітників місцевого підрозділу Державної служби України надзвичайних ситуацій?
За словами начальника Нікопольського міськрайонного відділу Державної служби України надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області Костянтина Сегедія, дії працівників аварійно-рятувальної служби були правильними та злагодженими. Певні зауваження мали місце, але в цілому оцінка підготовки та роботи підрозділу – задовільна.
Отже, рятувальники із завданням впоралися, але обачність та обережність під час відпочинку біля води все одно не будуть зайвими.

– Із початку року на водоймах України вже потонуло 274 людини, з них 25 дітей, – розповідає Костянтин Сегедій. – Тому ще раз закликаю дотримуватися елементарних правил поведінки на воді, не залишати без нагляду дітей і купатися лише у відведених для цього місцях. У Нікополі – це міський пляж.

Оставить комментарий

avatar
250