Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ МІСТА!

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ МІСТА!
30 Чер 2020 13:35 | Новини Нікополя

Зазвичай пік захворюваності гострих кишкових інфекцій припадає на літо. До гострих кишкових інфекцій відносяться: сальмонельоз, дизентерія, гастроентероколіт, черевний тиф, холера. Провідним симптомом цих захворювань є діарея (пронос), а також – біль в животі, нудота та блювання.

У теплий період року шкідливі бактерії розмножуються досить швидко і часто виникають харчові отруєння чи кишкові інфекції, пов’язані із вживанням продуктів харчування та питної води.

За словами фахівців, чинники зараження при кишкових інфекціях найрізноманітніші: це «брудні руки», недостатньо промиті овочі, зелень, фрукти, ягоди, молочна продукція, що купується населенням на ринках, у т.ч. стихійних, у приватних осіб, зберігається без належних температурних умов та вживається без необхідної термічної обробки. При сальмонельозі провідними факторами передачі є сирі або недостатньо термічно оброблені яйця, м’ясо птиці, приготовлене з порушенням гігієнічних вимог.

При кишкових інфекціях інкубаційний період (від моменту зараження до появи перших симптомів) може складати від кількох годин (при токсикоінфекціях) до 7 діб, а в середньому 3-4 доби. Джерелом таких інфекцій є хвора людина. Небезпеку становлять особи з легким перебігом захворювання, а особливо ті, хто по роду своєї діяльності зайнятий в сфері обслуговування населення.

Оставить комментарий

avatar
250