Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У НІКОПОЛІ ПЕРЕВІРИЛИ МАГАЗИНИ НА ДОТРИМАННЯ КАРАНТИННИХ ЗАХОДІВ.

У НІКОПОЛІ ПЕРЕВІРИЛИ МАГАЗИНИ НА ДОТРИМАННЯ КАРАНТИННИХ ЗАХОДІВ.
26 Чер 2020 14:27 | Новини Нікополя

Адаптивний карантин в Україні продовжений до 31 липня, тому контроль за дотриманням протиепідемічних заходів посилено. У зв’язку з чим у Нікополі провели перевірку магазинів.

На період дії обмежувальних заходів співробітники Нікопольського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби Дніпропетровської області проводять моніторингові обстеження продовольчих ринків, об’єктів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, а також закладів громадського харчування щодо виконання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря.

23 червня було перевірено ТОВ «АТБ-маркет» магазин продукти № 213, розташований на вулиці Електрометалургів. Співробітники Держпродспоживслужби виявили ряд порушень. Що ж це за порушення?

За словами головного спеціаліста відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Нікопольського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби Дніпропетровської області Ольги Чорної, поодинокі випадки допуску відвідувачів без захисних масок. Також на території АТБ деякі відвідувачі носили захисні маски неправильно: маскою був закритий тільки рот. Треба, щоб маскою був закритий рот і ніс.

Також співробітникам АТБ запропоновано організувати оброблення дезінфекційним засобом ручок корзинок та візків для покупок. Використані корзинки і візки повинні стояти окремо від продезінфікованих.

Крім того, у співробітників Держпродспоживслужби виникло питання щодо вологого прибирання виробничих приміщень та поверхонь – місць контакту рук працівників і відвідувачів. Згідно представлених журналів співробітники Держпродспоживслужби не змогли переконатися, що прибирання дійсно проводиться, тому що записи роблять наперед або невірно. На деззасіб, що використовується, немає інструкції з використання від виробника, а без неї використовувати засіб неможна.

Ще одне зауваження стосувалося контейнерів для використаних засобів індивідуального захисту. Вони повинні бути з кришкою та промарковані. Цього не було в наявності.

Моніторингові дослідження проводяться щоденно. За результатами збору інформації складається довідка. У разі виявлення порушень відповідний лист надається до органів місцевого самоврядування.

Оставить комментарий

avatar
250