Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На ЗАЕС ведеться глобальна реконструкція систем промислового холодопостачання

На ЗАЕС ведеться глобальна реконструкція систем промислового холодопостачання
3 Тра 2019 13:59 | Новини Нікополя

З 2016 року на енергоблоках Запорізької АЕС проходить глобальна реконструкція систем промислового холодопостачання із заміною застарілих промислових кондиціонерів на сучасні, що в повній мірі відповідають вимогам нормативних документів до обладнання АЕС стосовно сейсмостійкості та надійності в роботі.
Заміна вже пройшла на енергоблоках №1, №3 та №4. У 2020 році нові промислові кондиціонери планується встановити на блоках №2 та №5. Обладнання вже надійшло на станцію. Протягом ремонтних кампаній на цих блоках наступного року передбачено замінити 162 одиниці обладнання – чималий та складний обсяг роботи.
«Зараз тривають підготовчі роботи: уточнюємо комплектацію, перевіряємо проектну документацію. Ми впораємося, тому що у нас є досвід, а накопичені знання систематизуємо та враховуємо при реконструкції систем холодопостачання кожного наступного енергоблока», – розповів начальник відділу інженерного супроводу ремонту, налагодження та експлуатації систем холодопостачання енергоремонтного підрозділу Володимир Аталиков.
Основна увага приділяється потребам оперативного персоналу, з метою створення комфортних умов для роботи, а також технічним приміщенням, де температура повітря безпосередньо впливає на роботу обладнання.
Напередодні літнього піку температур активізувалося надходження нових побутових кондиціонерів, масово замінюються застарілі кондиціонери віконного типу новими спліт-системами, їх монтаж також вимагатиме багато часу.

Оставить комментарий

avatar
250