Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Фахівці Запорізької АЕС випробовували нове устаткування.

Фахівці Запорізької АЕС випробовували нове устаткування.
3 Тра 2019 10:55 | Новини Нікополя

Фахівці електричного цеху взяли участь у приймально-здавальних випробуваннях устаткування систем збудження турбогенератора для енергоблока №5 Запорізької АЕС на заводі-виробнику в Чехії.
Завдання полягало не лише в перевірці працездатності системи, необхідно було пройти спеціальне навчання, отримати досвід налагодження і експлуатації нового устаткування.
Була перевірена відповідність обладнання і запчастин заявленим технічним характеристикам, переглянута технічна документація. В ході випробувань усунули незначні зауваження. В цілому випробування системи пройшли успішно.
Аналогічне обладнання встановлене на енергоблоках №3, №4 Запорізької АЕС. В процесі його експлуатації накопичилась низка питань, які треба було обговорити з виробником, оскільки на заводському майданчику є спеціальні технічні стенди, що дозволяють крок за кроком розглянути процес налагодження.
«Це дуже цінний досвід, яким я відразу ж поділився зі своїми колегами. І зараз, під час ремонту четвертого енергоблока, ці знання вже втілились на практиці», – зазначив інженер електричного цеху Олександр Юров.
Щойно п’ятий енергоблок буде виведений у плановий ремонт, почнеться встановлення нової системи збудження турбогенератора. Монтаж і налагодження вестиме підрядна організація під шеф-наглядом фахівців заводу-виробника. Контролювати всі процеси будуть працівники електричного цеху ВП ЗАЕС.

Оставить комментарий

avatar
250