Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Запорізькій АЕС триває модернізація постів радіаційного контролю

Джерело: ЗАЕС

На Запорізькій АЕС триває модернізація постів радіаційного контролю
29 Тра 2020 08:57 | Новини Нікополя

Контроль радіаційної безпеки на Запорізькій АЕС постійно вдосконалюється і розвивається. Відповідно до програми реконструкції систем радіаційного контролю АЕС України на Запорізькій АЕС триває модернізація стаціонарних постів радіаційного контролю (РК) вимірювальної інформаційної системи «Кільце».

Система функціонує безперервно та цілодобово, в автономному режимі, забезпечуючи автоматизоване робоче місце оператора центрального щита радіаційного контролю АЕС достовірною інформацією про радіаційний стан в регіоні, як при нормальній експлуатації станції, так і при аваріях.
Безперервний радіаційний контроль здійснюється на 18 постах, розташованих по периметру АЕС, в санітарно-захисній зоні, в зоні спостереження та в трьох локальних центрах управління, розташованих на центральних щитах радіаційного контролю і в лабораторії зовнішнього радіаційного контролю.

Нові пости РК суттєво відрізняються від попередніх: вони сейсмостійкі та мають більш міцний фундамент; більш функціональні – мають систему охоронної та пожежної сигналізації, систему пожежогасіння, підтримання мікроклімату, а при погіршенні напруги пост РК переходить на автономне джерело живлення

Оставить комментарий

avatar
250