Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПРИЧИНИ ПОЖЕЖ В ЕКОСИСТЕМАХ

ПРИЧИНИ ПОЖЕЖ В ЕКОСИСТЕМАХ
27 Лют 2020 16:45 | Новини Нікополя

Початок весни відкриває сезон пожежонебезпечного періоду. Період року під час якого масово виникають пожежі в екосистемах, а саме у лісових та степових зонах.

Екосистема – це екологічна система або природний комплекс що створений живими організмами з умов їх існування, так звана біологічна система. У кожній екосистемі відбуваються кругообіг речовин та обмінні енергетичні процеси. Система, яка існує самостійно. Це жива природа, що нас оточує: ліси, степи, поля, луги і т.д.

Для кожного мешканця приватної ділянки, це норма – спалювати сміття на своїй присадибній чи дачній території. Але більшість навіть не мають уявлення, яку загрозу несе за собою спалювання залишків рослинності, а особливо сміття.

В першу чергу, при спаленні сухостою, люди знищують не тільки сміттєві залишки, але і своє здоров’я, а також завдають значної шкоди довкіллю!

Під час процесу горіння рослинних залишків виділяються мікрочастинки диму до складу яких входять пил, окиси азоту, важкі метали та низка канцерогенних сполук.

Оставить комментарий

avatar
250