Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Представники ВАО АЕС проводять на Запорізькій АЕС навчальний семінар

Джерело: Запорізька АЕС

Представники ВАО АЕС проводять на Запорізькій АЕС навчальний семінар
19 Лют 2020 09:29 | Новини Нікополя

На Запорізькій АЕС за участю представників Всесвітньої асоціації операторів АЕС розпочався триденний навчальний семінар на тему: «Методологія проведення партнерських перевірок ВАО АЕС» в рамках підготовки до партнерської перевірки ВАО АЕС. Делегація працює на чолі з директором Московського центра Всесвітньої асоціації операторів АЕС Василем Аксьоновим.

У вітальному слові генеральний директор ВП ЗАЕС Петро Котін підкреслив, що для нашої станції навчальний семінар дуже важливий з точки зору підготовки експертів від Запорізької АЕС.

«Завдяки навчанню в подальшому наші експерти зможуть брати участь в місіях партнерських перевірок на інших АЕС. Ми покладаємо великі надії на результати даного семінару. Це і підготовка нашої команди, і підвищення рівня наших експертів, і отримання міжнародного досвіду», – зазначив генеральний директор Петро Котін. Звертаючись до учасників семінару від Запорізької АЕС, генеральний директор побажав їм по максимуму отримати інформацію від досвідчених експертів ВАО АЕС.

Директор Московського центра Всесвітньої асоціації операторів АЕС Василь Аксьонов надав інформацію щодо структури семінару, задач та цілей його проведення і зазначив, що це перший його візит на Запорізьку АЕС. Для більш детального знайомства з найбільшою атомною станцією Європи директор ВАО АЕС-МЦ відвідає тренажерний комплекс спеціальної підготовки ремонтного персоналу, майданчик сховища відпрацьованого ядерного палива, комплекс з переробки РАВ.

Під час семінару учасники обговорять питання методології проведення партнерських перевірок, підготовки до перевірки, конфіденційності, досконалості виробничої діяльності, спостережень і інтерв’ю. Крім теоретичної підготовки учасників семінару очікують і практичні заняття.

Всесвітня асоціація організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС, WANO), об’єднує всіх операторів АЕС світу. Вона сприяє обміну досвідом експлуатації АЕС, для того щоб члени Асоціації могли працювати спільно для досягнення найвищого рівня безпеки та надійності атомних станцій. Асоціація створена в 1989 році. Її члени входять до чотирьох регіональних центрів – Атлантського, Паризького, Московського і Токійського.

 

 

 

Оставить комментарий

avatar
250