Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Обрізка – важливий етап у догляді за деревами

Обрізка – важливий етап у догляді за деревами
16 Кві 2019 17:40 | Новини Нікополя

Згідно «Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України» обрізають дерева орієнтовно з 15 жовтня (кінець вегетаційного періоду) до 15 квітня (початок вегетаційного періоду) в період мінімальної циркуляції соків – навесні до розпускання бруньок або восени після опадання листя.     

            Для нормального росту й правильного розвитку дерев здійснюють догляд за кроною протягом усього життя рослин. У дерев видаляють порослеві пагони, які утворюються біля кореневої шийки, а також на стовбурах в міру їх появи.

            Сухі гілки обрізують у міру їх виявлення впродовж року.

            Осіння підрізка є дуже важливим заходом перед настанням зимових холодів, в результаті якого рослини і дерева стають більш стійкими до низьких температур.

            Весняна обрізка дерев вважається найбільш безпечною, ніж у період повного спокою, через незначні соковиділення. Весняна обрізка є необхідним заходом для активізації росту дерев та кущів. Вона врівноважує баланс живлення (особливо для молодих, пошкоджених або хворих дерев), додає кроні рослин компактний або, навпаки, «розгорнутий» вигляд. Після обрізки на деревах виростають нові гілочки, при цьому значно підвищується імунітет до хвороб.      

Оставить комментарий

avatar
250