Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Гра «Сокіл» («Джура») у Нікополі виходить на новий рівень

Гра «Сокіл» («Джура») у Нікополі виходить на новий рівень
30 Січ 2020 17:30 | Новини Нікополя

10 років тому Рада козацьких отаманів України запропонувала спільноті унікальну систему виховання козацько-лицарського типу сучасної молодої людини, в процесі залучення її до участі у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»).

Шостий рік поспіль у Нікополі учні 26-ти загальноосвітніх начальних закладів з захопленням та наснагою грають у «Сокіл» («Джуру»). Протягом 9 місяців всі учні (від найменших до підлітків) дотримуються правил та вимог гри, тренуються, проводять між собою змагання і вже у квітні на шкільному етапі визначається рій переможець, який захищатиме честь школи на загальноміському рівні.

Обов’язковою умовою проведення І (міського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») є створення штабу, де обговорюються питання організації, підготовки та проведення гри, як по закладах так і на загальноміському рівні. Головою нікопольського міського штабу з організації та проведення гри є заступник міського голови з гуманітарних питань Ольга Коник. З вересня минулого року члени штабу: освітяни, козаки, представники громадських організацій активно готуються до проведення гри «Джура» у травні 2020 року.

Оставить комментарий

avatar
250