Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Персонал водно-радіохімічної лабораторії Запорізької АЕС основні завдання минулого року виконав у повному обсязі

Джерело: Запорізька АЕС

Персонал водно-радіохімічної лабораторії Запорізької АЕС основні завдання минулого року виконав у повному обсязі
27 Січ 2020 15:12 | Новини Нікополя

У 2019 році  персоналом лабораторії була успішно проведена хімічна промивка парогенераторів на енергоблоці №5. Це серйозна й відповідальна технологія, яку станція ефективно використовує та вдосконалює щорічно.

Продовжувалось контрольне обстеження технологічного обладнання з винесенням оцінки його корозійного стану, в тому числі трубопроводів і арматур, що дозволить забезпечити їх подальшу безпечну експлуатацію.

На енергоблоці №5 Запорізької АЕС продовжувалось впровадження верхнього рівня автоматичного хімічного контролю. Використання цієї технології дозволяє зробити контроль водно-хімічного режиму більш оперативним, надійним та точним.

Поповнився новим обладнанням парк приладів лабораторії, з’явилися нові методи та підходи. Впровадження та ефективне використанням нового обладнання дозволило провести досконалий аналіз всіх ремонтних матеріалів, виявити ступінь їх впливу на корозійні процеси. Це дуже важлива та копітка праця, яку ВРХЛ проводить, наслідуючи досвід закордонних АЕС.

Були переглянуті декілька важливих нормативних документів в галузі хімічних технологій та енергетичних олив, спираючись на власний досвід та з використанням практик світового рівня.

Експлуатація енергоблоків продовжується і разом з цим постають нові завдання, які націлені на вдосконалення водно-хімічного режиму для подальшої безпечної експлуатації енергоблоків Запорізької АЕС.

Оставить комментарий

avatar
250