Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Міжнародна діяльність Запорізької АЕС в 2019 році

Джерело: Запорізька АЕС

Міжнародна діяльність Запорізької АЕС в 2019 році
27 Гру 2019 13:18 | Новини Нікополя

У 2019 році міжнародна діяльність Запорізької АЕС здійснювалась за напрямками: реалізація проектів міжнародної технічної допомоги, членство в міжнародних організаціях МАГАТЕ та ВАО АЕС,  поставка обладнання та надання послуг за комерційними контрактами, а також проведення ознайомлювальних візитів, презентацій та нарад.

На сьогоднішній день на Запорізькій АЕС за підтримки Департаменту енергетики США спільно з Аргонською національною лабораторією успішно реалізується проект міжнародної технічної допомоги «Програма оптимізації технічного обслуговування і ремонту на основі ризик-інформованого управління конфігурацією АЕС». Мета проекту – оптимізація тривалості планово-попереджувального ремонту на енергоблоці за рахунок виконання деяких робіт при роботі реакторної установки на потужності, змінення періодичності технічного обслуговування, випробувань та технічного огляду.

Ще один не менш важливий напрямок співробітництва – членство у Всесвітній Асоціації Операторів, експлуатуючих атомні електростанції (ВАО АЕС) та МАГАТЕ. Керівництво Запорізької АЕС зацікавлено в об’єктивному та партнерському аналізі експлуатаційної безпеки станції з точки зору міжнародних стандартів та кращої світової практики.

У 2019 році 26 фахівців Запорізької АЕС взяли участь у 24 заходах, які проводились ВАО АЕС як в Україні, так і за кордоном.

У травні 2019 року з метою розвитку лідерських якостей адміністративного персоналу атомної станції на Запорізькій АЕС відбувся навчальний семінар ВАО АЕС «Лідерство в атомній енергетиці».

У листопаді пройшла місія підтримки ВАО АЕС за темою: «Обходи робочих місць персоналу керівниками АЕС та спостереження при виконанні робіт».

У рамках виконання Угоди про нерозповсюдження ядерної зброї між Україною та МАГАТЕ в 2019 році було проведено 8 інспекцій. Мета цих інспекцій полягала в перевірці виконання умов Угоди на енергоблоках станції, включаючи контроль ядерного палива, проведення відповідних вимірів, модернізацію програмного забезпечення з обліку і контролю ядерних матеріалів.

На сьогоднішній день Запорізька АЕС має ділові стосунки з численними компаніями та науковими організаціями закордонних країн. Традиційними партнерами ЗАЕС є компанії таких країн як: США, Німеччина, Італія, Іспанія, Франція, Швеція, Бельгія, Чехія, Болгарія, Угорщина, Словенія та Японія.

Щорічно Запорізьку АЕС відвідують майже 100 делегацій іноземних фірм та компаній.

Співпраця з західними країнами та іноземними партнерами дуже важлива для станції. Вона є реальним внеском у підвищення безпеки та надійності експлуатації Запорізької АЕС.

Оставить комментарий

avatar
250