Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Фахівці Запорізької АЕС переймали досвід користувачів RiskWatcher

Джерело: Запорізька АЕС

Фахівці Запорізької АЕС переймали досвід користувачів RiskWatcher
4 Гру 2019 14:45 | Новини Нікополя

Фахівці Запорізької АЕС взяли участь в міжнародній конференції користувачів RiskWatcher, що пройшла у Лондоні. На ній обмінювались досвідом представники країн-користувачів цього програмного забезпечення, зокрема Японії, Франції, Словаччини, Угорщини, США, Великобританії.

На Запорізькій АЕС реалізується проект з оптимізації технічного обслуговування та ремонту систем для енергоблока №2. Мета проекту – виконання ремонту обладнання при роботі енергоблока на потужності.

Інструментом для обґрунтування безпеки при проведенні такого ремонту є програмне забезпечення RiskWatcher. Воно дозволяє виконувати безперервну оцінку та контроль зміни кількісних критеріїв безпеки енергоблока.

В реальному часі ця програма оцінює поточну конфігурацію енергоблока, з урахуванням стану обладнання систем (в ремонті чи на технічному обслуговуванні), та визначає час, протягом якого дана конфігурація може бути застосована.

«Нас цікавив широкий спектр питань: подальші плани розробника з розвитку програмного забезпечення, реалізація автоматичного введення даних у програму, кібербезпека. Крім того, було дуже корисним побачити результати саме практичного досвіду застосування RiskWatcher при експлуатації енергоблока», – розповів провідний інженер відділу імовірнісних оцінок служби аналізу безпеки ВП ЗАЕС Євгеній Пранцкевічус.

Наразі фахівці Запорізької АЕС активно працюють над налаштуванням моделі для встановлення Risk Watcher на енергоблоці №2. Початок дослідної експлуатації запланований на 2020 рік.

 

Оставить комментарий

avatar
250