Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Фахівці Запорізької АЕС взяли участь в XV міжнародній конференції «Проблеми сучасної ядерної енергетики»

Джерело: заес

Фахівці Запорізької АЕС взяли участь в XV міжнародній конференції «Проблеми сучасної ядерної енергетики»
21 Лис 2019 09:38 | Новини Нікополя

В Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна відбулась ХV Міжнародна науково-технічна конференція молодих вчених та фахівців «Проблеми сучасної ядерної енергетики».

Участь у конференції взяли понад 80 представників наукових установ, підприємств та організацій України та закордону. Зокрема учасниками були фахівці з Запорізької, Южно-Української, Рівненської та Хмельницької АЕС, науковці з України, Іспанії, Грузії, Литви. Також цього року до участі у конференції долучилися представники Європейського ядерного товариства.
«Я представляв Запорізьку АЕС як фахівець-практик. Моя сфера – цифрові датчики температури. Дослідження в цьому напрямі є актуальними і корисними для розвитку галузі. Були проведені декілька експериментів, написані статті, і от, вже отриманий патент на спосіб діагностування стану цифрового датчика температури в умовах АЕС», – розповів інженер з метрології служби головного метролога ВП ЗАЕС Віталій Левченко.

Робота конференції проводилась у двох секціях. Перша секція включала теми, пов’язані з роботою з громадськістю в атомній галузі, розвитком атомно-енергетичного комплексу в Україні та матеріалами для ядерної енергетики.
В рамках другої секції обговорювались питання підвищення рівня безпеки та ефективності експлуатації АЕС, продовження терміну експлуатації діючих енергоблоків та управління старінням основного обладнання.

В кожній з секцій були представлені новітні підходи та унікальні розробки науковців та фахівців у ядерній галузі. Крім теоретично-прикладних питань в рамках секцій розглядались і питання стратегічного розвитку галузі, зокрема питання добудови нових енергоблоків, використання в Україні малих модульних реакторів та ін.

Оставить комментарий

avatar
250