Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Запорізькій АЕС розпочала роботу місія технічної підтримки ВАО АЕС

Джерело: Запорізька АЕС

На Запорізькій АЕС розпочала роботу місія технічної підтримки ВАО АЕС
13 Лис 2019 08:49 | Новини Нікополя

На Запорізькій АЕС розпочала роботу місія технічної підтримки Московського центру ВАО АЕС на тему «Обходи робочих місць керівниками АЕС та спостереження за ходом виконання робіт», в якій беруть участь експерти з України, США, Словаччини і Китаю. Місія ВАО АЕС прибула на майданчик ЗАЕС на запрошення Запорізької атомної електростанції.

У вітальному слові генеральний директор ВП ЗАЕС Петро Котін підкреслив, що для нашої станції дуже важлива підтримка ВАО з точки зору використання зовнішнього досвіду експлуатації.

«Ми намагаємося використовувати всі можливі джерела для того, щоб дізнатися і застосувати у себе передові зразки світового досвіду в галузі атомної енергетики. І місія технічної підтримки, ваш досвід є для нас неоціненною можливістю поліпшити нашу роботу за заявленим напрямом.

Зовсім недавно проходила Генеральна асамблея ВАО АЕС і у мене була можливість бути присутнім на цьому заході. Були підведені підсумки роботи за 30 років, озвучені виклики і поставлені завдання на майбутнє.

З завдань, які пан Том Мітчелл – голова ради керуючих ВАО АЕС ставив перед членами асамблеї, найважливішою, на мій погляд, є корпоративне лідерство, передача молодому поколінню досвіду і знань в області ядерних технологій, розвиток кадрового потенціалу. Впровадження лідерства, увага на лідерстві є нашим пріоритетом. І ми будемо намагатися відповісти на цей виклик. Результати місії для нас будуть у нагоді в цій роботі.

Повністю розраховуємо на ваш досвід, на ваші знання і на можливість застосувати їх на Запорізькій АЕС. Хочу побажати вам тут хорошої роботи».

В ході місії експерти презентують свої практики і поділяться досвідом. Результатом стане звіт, де будуть відображені як сильні сторони, так і області, які потребують поліпшення з метою приведення їх у відповідність до кращої світової практики.

Довідка. Партнерські перевірки – головний інструмент діяльності ВАО АЕС, спрямований на підвищення безпеки експлуатації атомних електростанцій світу. Партнерська перевірка завжди проводиться з ініціативи приймаючої сторони. Результатом перевірки є конфіденційний звіт. Звіт передається тільки станції, яка перевіряється, і експлуатуючої організації, до складу якої входить АЕС. Така добровільність і конфіденційність створює між експертами команди і персоналом АЕС, що приймає партнерську перевірку, атмосферу відкритості та взаєморозуміння, яка дозволяє витягти уроки з досвіду, проблем і позитивної практики колег.

Всесвітня асоціація організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС, WANO), об’єднує всіх операторів АЕС світу. Вона сприяє обміну досвідом експлуатації АЕС, для того щоб члени Асоціації могли працювати спільно для досягнення найвищого рівня безпеки та надійності при експлуатації своїх атомних станцій. Асоціація створена в 1989 році. Її члени входять до чотирьох регіональних центрів – Атлантського, Паризького, Московського і Токійського.

Оставить комментарий

avatar
250